ERIN IVEY – SOLACE IN THE WILD

 

Ik schreef zonet nog een recensie over een punkrockalbum en om dan over te schakelen naar een plaat van een lieflijk zachtjes zingende folksirene is toch wel een drastische genre-switch. Toch gaat daarbij onze persoonlijke appreciatie meer uit naar goede folk- en Americana-liedjes zoals ze hier gecomponeerd en gebracht worden door de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Erin Ivey uit Austin, Texas op haar nieuwste album “Solace In The Wild”.

Dit is inmiddels al haar vijfde studioalbum en ze bestaat uit tien nummers die Erin Ivey allemaal zelf heeft geschreven op één song na: de door Irving Berlin in 1926 gecomponeerde klassieker “Blue Skies” die in het verleden ook al veelvuldig gecoverd werd door o.a. Willie Nelson, Bobby Darin, Josephine Baker, Diana Krall, Ella Fitzgerald en zelfs door onze nationale trots ‘Milow’.

De kristalheldere fluwelen stem van Erin Ivey draagt er toe bij dat de luisteraars tegelijkertijd met een lach en een traan van de liedjes op “Solace In The Wild” kunnen genieten. Op de video’s bij dit verhaal kunt u zo luisteren naar “Lost Girl”, de eerste single uit dit album en er is ook een audiovideo van de zachtjes rockende song “Where Have You Been All My Life”. Andere lovenswaardige nummers zijn “Joy”, de melodieuze song “Jealousy” en het anthem “Charleston” over de dodelijke schietpartij in de lokale kerk op 17 juni 2015. Daarnaast kunnen we ook wel genieten van het geheel in het Frans gezongen liedje “Ça Ira (Si Vous Voulez)” en het liefdesliedje “Honest Man” waarin enkele typische Keltische folkklanken doorschemeren.

Deze plaat werd opgenomen in de ‘Blue Rock Studio’ in Wimberley, Texas met Chuck Pinnell als producer en een heel arsenaal van lokale instrumentalisten en backing vocalisten. Een aparte vermelding hebben we voor de bij de Amerikaanse rockgroep ‘BoDeans’ viool spelende Warren Hood die hier harmony vocals zingt op de intimistische song “Dust Bowl” en daarnaast ook op zijn viool meespeelt bij het nummer “Honest Man”.

Om in het van getalenteerde singer-songwriters overlopende Austin, Texas op te vallen tussen het ruime aanbod moet je al van zeer goeden huize zijn. Erin Ivey slaagt daar echter met glans in en ze toont met haar nieuwe album “Solace In The Wild” aan dat we ook in de komende decennia best met haar rekening zullen moeten houden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video